Op Werelddierendag heropent Kukele-boe met trost haar dierenweide

Dinsdag 4 oktober heropent Kukeleboe haar vernieuwde dierenweide in het Brediuspark. Om 10.00 uur gaat het toegangshek open. Kinderen en ook grote mensen die van dieren houden weer van harte welkom

Deze zomer is aannemer Van Ooijen gestart met het herinrichten van het centrumgebied van het Brediuspark. Dierenweide Kukele-boe is hierdoor vrijwel geheel op de schop gegaan. Inmiddels is dit werk zover gevorderd dat de dierenverzorgers het toegangshek voor de bezoekers kunnen heropenen.

Het herinrichten houdt onder meer in dat een deel van de dierenweide plaatsmaakt voor een entreepad naar het terras van het Brediuscafé en ook voor een speeltuin nabij dit terras. In 2018 heeft het gemeentebestuur hiertoe besloten. Direct daarna is Kukele-boe gestart met het vernieuwen van de verouderde dierenverblijven.

Vrijwilligers hebben ieder jaar een dierenverblijf vernieuwd en dit jaar is het pronkstuk gerealiseerd: een authentieke hooiberg, waarop Kukele-boe trots is. Meerdere sponsors hebben het realiseren van deze hooiberg financieel mogelijk gemaakt.

In december vorig jaar is met de bouw van deze hooiberg gestart. De betonbekisting en ook het ijzervlechtwerk voor de fundering is door vrijwilligers gemaakt. Vervolgens heeft Arjen Eijlers van DHB Betonbouw het betonstorten geregeld. In april is de hooiberg casco gebouwd door Wigink Hooibergen en Gebinten. Rietdekker Luit Blom heeft de kap gemaakt. Daarna was het timmerwerk, metselwerk en onder meer ook de elektra- en wateraansluitingen het werk voor de vrijwilligers van Kukele-boe. Tot slot is Marcel Pronk van VKP Beveiligingstechniek gevraagd om de camerabeveiliging voor de heropening in ode te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *